Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Valdreskappleiken 2019

Valdreskappleiken 2019

Begnaljom spel- og dansarlag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden.

dansebilde

Valdreskappleiken og konsert med Sudan Dudan på Slidre

Vestre Slidre folkemusikk- og danselag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden. Jørn-Hilmestemnet inviterar til konsert med Sudan Dudan kl 18.00.

Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz/FolkOrg

Valdreskappleiken i Skrautvål

Vårflaumen spel- og dansarlag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden.

hardingfeleøving-stor

Rekrutteringsarbeidet i Valdres folkemusikklag

Valdres folkemusikklag har dei siste åra satsa meir og meir på rekrutteringsarbeidet. Dette har sjølvsagt lange røter, t.d. vart Torleiv Bolstad tilsett i «Folkemusikknemnda for Valdres» for snart 60 år sidan, nettopp for å drive rekruttering. Trygve Bolstad dreiv stort innanfor rekruttering på 80 og 90-talet og la grunnlaget for dagens generasjon utøvarar. Folkemusikklaget var deretter tungt inne i distriktsmusikarordninga for Valdres, som på det meste hadde fire musikarar tilsett. For 20 år sidan starte Strunkeveko og etterkvart ministrunken og vart båe fort viktige møteplassar for born og unge.

Ingen hendelser for øyeblikket
Folkemusikken i Valdres