Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz/FolkOrg

6. mai 2017

Valdreskappleiken i Skrautvål

Vårflaumen spel- og dansarlag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden.

26. mars 2017
hardingfeleøving-stor

Rekrutteringsarbeidet i Valdres folkemusikklag

Valdres folkemusikklag har dei siste åra satsa meir og meir på rekrutteringsarbeidet. Dette har sjølvsagt lange røter, t.d. vart Torleiv Bolstad tilsett i «Folkemusikknemnda for Valdres» for snart 60 år sidan, nettopp for å drive rekruttering. Trygve Bolstad dreiv stort innanfor rekruttering på 80 og 90-talet og la grunnlaget for dagens generasjon utøvarar. Folkemusikklaget var deretter tungt inne i distriktsmusikarordninga for Valdres, som på det meste hadde fire musikarar tilsett. For 20 år sidan starte Strunkeveko og etterkvart ministrunken og vart båe fort viktige møteplassar for born og unge.

jÌürn hilme jan granli

Rakfiskfest på Kvamshall

Laurdag 26. november arrangerer Vestre Slidre folkemusikk- og dansarlag rakfisfest og konsert med Jan Beitohaugen Granli på Kvamshall.

2. november 2016
Tora_og_Sivert

For frivillige på Hilme og andre som vil!

Springarkurs med gamaldanskrydder

Helga 21.-22. mai blir det kurs i Valdresspringar i festsalen på Valdres Folkemuseum. Kurshaldarar er Stian Roland og Tone Voldhaug. Kurset varar frå kl. 11-15 båe dagar og er gratis for alle frivillige under stemnet. Andre betalar kr. 200. Påmelding innan 17. mai til post@valdresfolkemusikklag.no. Andre spørsmål kan du rette til Stian Roland på rolandstian@hotmail.com eller 907 22 690. Arrangør: Valdres Folkemusikklag

8. mai 2016
stivert

Øystre Slidre arrangerer Valdreskappleik på Tingvang 7. mai

Kappleik på dagen og fest om kvelden!

Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren.
 

27. april 2016
VK2015

Stor deltaking på Valdreskappleiken

Valdreskappleiken 2015 var ein av dei største på lang tid. 56 innslag var det på sjølve kappleiken, i tillegg var det runddanstevling og finale. 

15. mai 2015
Tora_og_Sivert

- med ungdomssamling og Vinjerock-billettar!

Valdreskappleiken 2015

Vil du titulere deg som den beste spelemannen, dansaren eller kvedaren i Valdres? Då må du ta turen til Åsvang no i helga. 

7. mai 2015