Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
fele

Årsmøte i VFL

Fredag 27. mars kl. 19 blir det årsmøte i Valdres folkemusikklag!
 

HelgaMyhr

"Natten veller seg ut"

Hilme året rundt har gleda av å presentera Helga Myhr som kjem til Valdres med rykande fersk plate. Denne vart spelt inn på stølen på Valdres folkemuseum i sommar. Etter konserten ryddar vi salen og Vårflaumen spel og -dansarlag byr opp til dans!
Arrangementet er i samarbeid med Valdresmusea.
Inngang: 150,-

 

natt på museet

Natt på museet

Hilme året rundt byr inn til mat, konsertar og dans!

dans_fotocathrinedokken-2-

Hilme året rundt

Folkemusikkscena Hilme året rundt byr på fire flotte arrangement denne hausten. Vi inviterar til musikk, dans og fest også utanom Jørn Hilme-stemnet. Hjarteleg velkomen!

69107196_10157321386181278_5692234545252794368_o

FolkemusikkUng hausten 2019

Vi har no starta oppatt FolkemusikkUng etter sommaren. Nytt i haust er at vi deler gruppene på alder. Vi starta onsdag 28. august for dei under 12 år. Neste øving blir 9. september for dei f.o.m 12 år. FolkemusikkUng eit tilbod i samspelundervisning på hardingfele, langeleik, munnharpe, halling, pardans og tradisjonssong.

Valdreskappleiken 2019

Valdreskappleiken 2019

Begnaljom spel- og dansarlag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden.

Knut Arne og Brit

Valdreskappleiken 2019

Valdreskappleiken blir i år arrangert laurdag 6.april på Sør-Aurdal ungdomsskole på Bagn. Det blir kappleik på dagtid, og finalekonsert, premieutdeling og dans på kvelden!

Jan_Beitohaugen_Granli_foto_Hallgrim_Hansegaard560

Årsmøte i Valdres folkemusikklag 29. mars

Vi inviterer til årsmøte i Valdres folkemusikklag fredag 29. mars 2019 i festsalen på Valdres folkemuseum!
Vanlege årsmøtesaker. Alle medlemmer har talerett. To representantar frå kvart lokallag har også stemmerett.

dansebilde

Valdreskappleiken og konsert med Sudan Dudan på Slidre

Vestre Slidre folkemusikk- og danselag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden. Jørn-Hilmestemnet inviterar til konsert med Sudan Dudan kl 18.00.

Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz/FolkOrg

Valdreskappleiken i Skrautvål

Vårflaumen spel- og dansarlag er arrangør av årets Valdreskappleik. Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren. Kappleiken går føre seg på dagtid, med finalekonsert og fest på kvelden.

hardingfeleøving-stor

Rekrutteringsarbeidet i Valdres folkemusikklag

Valdres folkemusikklag har dei siste åra satsa meir og meir på rekrutteringsarbeidet. Dette har sjølvsagt lange røter, t.d. vart Torleiv Bolstad tilsett i «Folkemusikknemnda for Valdres» for snart 60 år sidan, nettopp for å drive rekruttering. Trygve Bolstad dreiv stort innanfor rekruttering på 80 og 90-talet og la grunnlaget for dagens generasjon utøvarar. Folkemusikklaget var deretter tungt inne i distriktsmusikarordninga for Valdres, som på det meste hadde fire musikarar tilsett. For 20 år sidan starte Strunkeveko og etterkvart ministrunken og vart båe fort viktige møteplassar for born og unge.

jÌürn hilme jan granli

Rakfiskfest på Kvamshall

Laurdag 26. november arrangerer Vestre Slidre folkemusikk- og dansarlag rakfisfest og konsert med Jan Beitohaugen Granli på Kvamshall.

stivert

Kappleik på dagen og fest om kvelden!

Valdreskappleiken er lokalkappleik og runddansstemne for Valdres. Kappleiken går på omgang i lokallaga i Valdres, og blir arrangert om våren.
 

langeleikøving-stor

FolkemusikkUNG våren 2016

Valdres folkemusikklag arrangerer kurs i dans og spel annankvar veke på Valdres folkemuseum. Aldersgruppa er frå cirka 10 år og opp til 18. Vi er normalt mellom 20 og 25 ungdommar med. Vi har no tilbod i hardingfele, langeleik, dans (halling), torader og song. I tillegg er det felles dans for alle på slutten av kvelden. Her er oversikt over tilbodet våren 2016!

youtube-ådne og kenneth2

Ledig stilling som festivalsjef i 100%

Valdres folkemusikkarrangement (VFAS) søkjer etter festivalsjef i 100 % stilling. VFAS arrangerer årleg Jørn Hilme-stemnet og Strunkeveko. Festivalsjefen vil også vera dagleg leiar for selskapet.

heading

Alt klart!?

Det meste er no klart for Landskappleiken og Jørn Hilme-stemnet. Arrangørane har gått gjennom programmet fleire gonger og har no berre att finjusteringar og å skaffe litt fleire vakter.

VK2015

Stor deltaking på Valdreskappleiken

Valdreskappleiken 2015 var ein av dei største på lang tid. 56 innslag var det på sjølve kappleiken, i tillegg var det runddanstevling og finale. 

Tora_og_Sivert

Valdreskappleiken 2015

Vil du titulere deg som den beste spelemannen, dansaren eller kvedaren i Valdres? Då må du ta turen til Åsvang no i helga. 

Knut Arne og Brit

Springarkurs!

Helga 18-19 og 25-26. april blir det arrangert to nybyrjarkurs i Valdressspringar. Fyrste helga er det kurs på Herangtunet i Øystre Slidre, siste helga på Slidrehuset på Valdres folkemuseum. Instruktørar er Knut Arne Jacobsen, Brit Totland og Eli Marit Fuglesteg.

 

Dans på museet

Stor folkemusikkdag i Øystre Slidre

Øystre Slidre spel- og dansarlag inviterer til folkemusikkdag på Solhaug også i år. Det blir kurs, mat, drikke, generell trivsel og framifrå dansespel!

Folkemusikk i notid og framtid - ny utlysing av lokale tilskottsmidlar 2014

Vi i VFL vil minne om at kommunane i Valdres har sett av 60 000 kroner til fordeling i 2014, til ny-produksjonar med røter i folkemusikk- og dansetradisjonane i Valdres. Om du vil søkje, fyller du ut det vedlagte søknadsskjemaet. Midlane blir utdelt 1–2 produksjonar som turnéstøtte og/eller produksjonsstøtte. Produksjonane skal inngå i Den kulturelle skulesekken eller vere retta mot barnehagar.

Send søknad til Valdresmusea AS v/ folkemusikkarkivaren innan 10. mars 2014. For meir informasjon, sjå www.valdres.no/valdresportalen

logo vfl copy

Årsmøte i Valdres folkemusikklag

Valdres folkemusikklag har årsmøte måndag 17. mars kl. 19.30 på Valdres Folkemuseum (festsalen). Vanlege årsmøtesaker.

Vel møtt!

Hemsingfestival 2013

Hemsingfestivalen 2014

Velkommen til Hemsingfestivalen i Aurdal i Valdres 21. - 22. februar 2014!

Vi inviterer til ny festival i heimbygda vår. I programmet for 2014 er vi stolte av å kunne presentere fem konserter som spenner over musikken vi er så glade i, den klassiske musikken og den lokale folkemusikken. I 2014 blir det også en egen barnekonsert!

OBS! Det er dansefest på laurdags kveld der alle er velkomne...

fele

Valdreskappleiken 2014

Valdreskappleiken 2014 går føre seg på Vestre Slidre kulturhus laurdag 10. mai

Meir info kjem seinare...
 

IMG_8376 560x315

Skal me arrangere Landskappleik på Fagernes i 2015?

Valdres folkemusikklag og Valdres folkemusikkarrangement AS vurderer å ta på seg å arrangere Landskappleiken 2015, og inviterer difor alle interesserte til eit ope møte på Valdres folkemuseum torsdag 30.januar.

trekkspill damer

Arbeids- og idemøte for Strunkeveko

Torsdag 10. oktober kl. 18.00 skal me ha eit arbeids- og idemøte for Strunkeveko. Her vil me arbeide saman for å komme fram til nye idear som kan vere med på å forme framtidas Strunkeveko. Har du gode idear om korleis me kan gjere Strunkeveko kjent for fleire barn og ungdommar (slik at fleire kan oppleve kor moro me har det)? Har du idear til nye kurs me bør ha? Lærarar du ynskjer deg? Eller helt andre idear? Då treng me deg! Kom til loftet på Valdres folkemuseum på torsdag... dette blir moro:-)

5226297_2308651

Ope evalueringsmøte av Jørn Hilme-stemnet 2013

Torsdag 19.sept blir det ope evalueringsmøte av Jørn Hilme-stemnet 2013. Hit kan alle som har tilbakemeldingar eller gode innspel komme for å vere med på å forme framtidas Jørn Hilme-stemner. 

Møtet går føre seg kl. 18.00 på loftet i administrasjonsbygget på Valdres folkemuseum. Velkommen.

dansespel Hilme 2013

Dansespel på Hilme 2013

No er dansespelet på Jørn Hilme-stemnet klart. Nokre få ledige plassar for DEG som har lyst til spela til dans. Ta kontakt med stemnekontoret!
Brynjar Stabell Erdahl

Hekla Stålstrenga

Det friske femspannet i Hekla Stålstrenga serverer både muntre og melankolske melodiar på klingande nordnorsk.

0008

"Gåtefulle" sysken til Hilme

Saman med storebror Sturla Eide held Sveinung og Gunhild Sundli ein eksklusiv samarbeidskonsert under det klingande namnet «Sysken» – berre på Jørn Hilme- stemnet!
unknown

«St. Tomasklokkene» - Synnøve S. Bjørset

«St. Tomasklokkene» blir kalla perla av lyarslåttar og har gjennom generasjonar fått mange ulike utformingar mellom hendene på tallause spelemenn. Slåtten for- tel den dramatiske historia om klokkene i gamle St.Tomas-kyrkja, møteplass for gudelege og ugudelege.

20120808MagnusAndersen4

Kartellet

I dansekonserten «Kartellet» står det fysiske samarbeidet mellom fem menn i fokus.

IMG_8264 copy

SUMARKVELD PÅ VALDRES FOLKEMUSEUM

Det toppar seg laurdag kveld på Valdres Folkemuseum! Konsertar, dans, mat, buskspel og mykje kos er nøklane til ein vellykka laurdagskveld!

IMG_6768

Sundag på Valdres folkemuseum

I dag er Valdres Folkemuseum arena for all kappleik. Her vil det gå slag i slag med kappleik, premieutdeling og konsert.

Gråtass

NOKON SOM KJENNER DENNE TASSEN HER?

Rykta seier at musikarane Jan Beitohaugen Granli og Eivind Dølerud har planer om å ta han med seg på Hilme-stemnet.
Men, er Jan like god til å køyre traktor som han er til å spela? Har han same driven? - er det trygt?
Heldigvis tek han med seg fela og.
5226297_2308651

- Vi vil vel ikkje berre ha konsertspelemenn?

Å ta vare på den naturlege nære koblinga som ligg mellom spelet og dansen er ei viktig oppgåve for folkemusikkarrangørar. Det meiner Anne-Marte Før, dagleg leiar for Jørn Hilme-stemnet. Me sendte over nokre spørsmål for å høyre korleis stoda er på den tradisjonsrike festivalen.
Blått gådn

Plate frå Blått Gådn!

FREDAG 7. juni startar vi opp med konsert, Blått Gådn-quiz og forfriskningar i Valdres Gardsbryggeri i Volbu.
LAURDAG 8. juni blir det reprise på Briskeby Café på Fagernes.
Felebilde

Valdreskappleiken 2013

Øystre Slidre spel- og dansarlag skipar til valdreskappleik og fest på Solhaug i Rogne!
Tora, Marit og Ådne - Hilme 2012

I UTAKT OG ULLSOKKAR

Eg skulle sitje åleine inntil veggen, leite etter menneska og lytte etter tonane. Men nett slik vart ikkje lagnaden som posør på Jørn Hilme-stemnet.
grasrotandelen550

Grasrotandelen

Valdres Folkemusikklag er registrert som mottakar av grasrotandelen frå Norsk Tipping. Det betyr at dei som spelar kan velje å gje 5% av innsatsen sin til folkemusikklaget, utan at innsatsen blir mindre!
Hallgrim_Hansegard_rundkast560

Tusenvis av ungdom skal danse

Dansegruppa Frikar frå Valdres har take over ansvaret for prosjektet "Fri og bevare". I prosjektet skal hip hop møte tradisjonsdans. Prosjektet har fått 2,5 millionar frå sparebankstiftelsen. Prosjektet startar på Fagernes i oktober.
Ingen hendelser for øyeblikket
Folkemusikken i Valdres